estrella_damm_en_850-min

Over 140 years ago,

the young brewer August Kuentzmann Damm emigrated from Alsace with his wife Melanie, fleeing the Franco-Prussian War. Their journey took them to the Mediterranean coast, where they settled to fulfil their dream:

to brew beer.

Во 1876

отворија сопствена пиварница и создадоа пиво кое беше приспособено да одговара на медитеранската клима. Полесни од централноевропските пива кои беа дизајнирани за постудени клими, познато како

Mediterranean
lager.

Оттогаш, Estrella Damm
подготвува пиво според

оригиналниот рецепт од 1876 година,

користејќи само јачменов слад,
ориз и хмељ.

100 % природни состојќи,

без адитиви и конзерванси.
Квалитетот на овие состојки е наш прв приоритет и затоа работиме директно со

локални медитерански фармери.

Откако ќе се одбере, јачменот пристигнува во сладницата, каде што најпрво никнува, а потоа се суши и се тостира. За разлика од многу производители на пиво, ние имаме

нашата сопствена слад куќа,

што ни овозможува од прва рака да го следиме целиот процес.

Откако ќе се одбере, јачменот пристигнува во сладницата, каде што најпрво никнува, а потоа се суши и се тостира. За разлика од многу производители на пиво, ние имаме

во нашиот процес јачменот поминува една недела во резервоари за ферментација и две во резервоари за созревање.

Така гарантираме совршен резултат.

Следниот чекор е флаширањето,

каде користиме најнова технологија.

користејќи само јачменов слад,
ориз и хмељ,

за успешно справување со големите непријатели на вкусот на пивото: оксидацијата и микробиолошката контаминација.

Mediterranean Beer since 1876

Забелешка за дегустација
Estrella Damm има златна боја со тонови на килибар и мали нијанси на зелена боја. Светло и пенливо, со крем боја, долготраен вкус. Пиво со многу нежни, живи меурчиња. Дарежливата арома составена од свежи зачини. Вкусот на препечените зрна ја зголемува личноста на пивото. Чувството во устата е мазно, благодарение на фините меурчиња. Estrella Damm е пиво со свеж вкус, со жива киселост. Финишот е горчлив и долготраен.

Послужување
Најдобро е да го пиете ова пиво од чаша што е малку заострена на врвот, за да уживате во него во сиот негов сјај. Најдобро е да се пие на температура од 4 и 6 степени.

Признанија за вкусот од целиот свет

Од 1904 година, Estrella Damm има добиено бројни награди, станувајќи најнаградуваното пиво во земјата за неговиот вкус. Ви благодариме и на здравје!

UK
2021 2018 2017

PORTUGAL 2022

UK
2022

BELGIUM
2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011

USA
2023 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2012 2011 2004

HONG KONG
2022

USA
2022

USA
2022

UK
2022

GERMANY
2022

BELGIUM
2021

AUSTRALIA
2022 2016 2013 2012 2010 1998

UK
2022 2020 2019 2018 2016 2014

AUSTRALIA
2022

USA
2022

UK
2021

UK
2021 2020 2019 2018 2016 2015 2014 2012 2011

USA
2021 2016

BELGIUM
2020 2016

USA
2016

SWEDEN
2014

Признанија за вкусот од целиот свет​

Од 1904 година, Estrella Damm има добиено бројни награди, станувајќи најнаградуваното пиво во земјата за неговиот вкус. Ви благодариме и на здравје!

UK 2008
UK 2009
UK 2010
UK 2011
UK 2011
UK 2011
UK 2011
USA 2011
AUSTRALIA 2012
BELGIUM 2012
USA 2012
BELGIUM 2013
UK 2013
UK 2014
UK 2014
UK 2014
UK 2014
UK 2014
UK 2014
BELGIUM 2015
UK 2015
UK 2015
UK 2015
USA 2015
UK 2015
UK 2015
USA 2015
USA 2015
UK 2018
BELGIUM 2018
USA 2018
UK 2018
BELGIUM 2019
USA 2019

каде да купам?

HORECA
1. БРУТАЛИСКП - Бул. Илинден 38А, Скопје
2. КРАШ БАР - Бул. Св. Климент Охридски 18, Скопје
3. КАСТМ ПАБ - Скопје
4. РОК БАР ГАРСОН - Скопје
5. ГРАДСКА ПИВНИЦА - Куманово
6. ГЛУВО КУЧЕ - Ристо Шишков 25, Скопје
7. КАША БАР - Скопје
8. РЕСТОРАН КАЗАБЛАНКА - Парк Резиденс, Скопје
9. РЕСТОРАН ЛИРА - Никола Тесла 11, Скопје
10. РЕСТПРАН МАВРОВСКИ КОНАК - Маврово
11. НАНО БАР - Антоние Грубишиќ 2, Скопје
12. ПАБ ПОРТА - Бул. Партизански Одреди 21а, Скопје
13. ПОРТА ВЛАЕ - Бул. Партизански Одреди 149, Скопје
14. РОК КАФАНА РУСТИКАНА - Бул. Илинден 94, Скопје
15. ГРАДСКА КАФАНА РУСТИКАНА - Римска 6, Скопје
16.
17. СКАРА БАР - Варшавска 70, Скопје

18. РЕСТОРАН ДУКАТ Митрополит Теодосиј Гологанов 79, Скопјe

19. КАЛАБАЛАК Парк - Наум Наумовски Борче бр. 88, Скопје

20. РЕВИЈА ТЦ Лептокарија, Скопје

21. ПАЛАДИУМ Кафе, Скопје

22. Кафе бар СИНДИКАТ, Орце Николов 97, Скопје

23. Кафе ПАПИЛОН, Скопје

24. BEER GARDEN, Живко Чинго 5, Скопје

25. ВЕРСУС, Пиринска бб, Куманово

26. IRISH PUB DUBLIN, Ohrid

27. Хотел ЛАГО, Охрид

28. IRISH PUB FIVE, Ohrid

29. ПИВНИЦА СОКАК, Охрид

30. ROCK N ROLLA, Охрид

31. Salt & Papper, Струмица

32. Club INDUSTRIAL, Струмица

33. DRUNKEN MONKEYS, Максим Горки, Скопје

34. PABLO Cafe, Скопје

35. СРЦ Никола Карев, Скопје

36. BEERTIJA PUB, ГТЦ, Скопје

37. Кафе бар CAPRI, Скопје

38. ДРЕН, Њуделхиска 13, Скопје

40. КУБАНСКИ РЕСТОРАНТ, Скопје

41. ЛОБИ БАР, Орце Николов 133, Скопје

МАЛОПРОДАЖБА *
1. ТИНЕКС маркети
2. ТОБАКО ШИШЕ ШТЕКА ШОП, Бул. Митрополит Теодосиј Гологанов 116, Скопје.
3. ТАБАК ИВ - Три Бисери, Скопје

4. ТАБАКО ГОГИ - улица Македонија, Скопје

5. БУМЕРАНГ ТАБАКО - Бул. Св. Климент Охридски, Скопје

6. АЛПОЈО - Охрид

7. АМАРО Store -Аеродром, Скопје

8. АМАРО Store -Тафталиџе 2, Скопје

9. ТОБАКО БОБИ, Струмица

10. Маркет ЛА НОИ, Орце Николов 204, Скопје

* цените во малопродажба се на парче