Daura Märzen

THE FIRST DOUBLE MALT
GLUTEN-FREE BEER

daura-marzen

Daura Märzen

Во 2014 година, Дам го лансира Даура Марцен, првото безглутенско пиво со двоен слад. Ова е поинакво, посебно пиво; со посилнотело и вкус од безглутенското пиво Даура, но со иста гаранција за квалитет. Даура Марцен има интензивен вкус и 7,2 % алкохол (ABV), и како и Даурата, количество на глутен од помалку од 3 ppm (parts per milion).

БЕЛЕШКИ ОД ДЕГУСТАЦИЈА

Daura Märzen е живописна темно-бакарна боја и е јасно и светло пиво. Главата со темна боја на слонова коска е густа и компактна. Има моќна арома, полна со мириси на препечено, ноти на суво овошје и тревки и и допир на кора од портокал.
Daura Märzen е интензивно, комплексно пиво со одлична основа. Ова е пиво со волумен и текстура и совршен баланс помеѓу слатките ноти на сладот печените ноти и пријатната горчина. Пиво со полн вкус кое е најдобро да се конзумира на температута помеѓу 4ºC and 6ºC.
7.2%Vol

Alcohol by Volume

17.1oP
Original Gravity
34
Bitterness (IBU)
18
Colour (EBC)

Double Malt
Gluten free

Type of beer

каде да купам?

HORECA
1. ПОРТА ВЛАЕ, бул. Партизански одреди 149, Скопје
2. РЕСТОРАН ЛИРА , ул. Никола Тесла 11, Скопје

3. ГЛУВО КУЧЕ, Скопје

4. DRUNKEN MONKEYS, Максим Горки, Скопје


МАЛОПРОДАЖБА *
1. ТИНЕКС маркети
2. САКАМ ПИВО - Максим Горки 25/4, Скопје
3. РАМСТОР маркети
4. ТАБАКО ШИШЕ ШТЕКА ШОП, Бул. Митрополит Теодосиј Гологанов 116,

5. ТАБАКО ГОГИ - Ул. Македонија, Скопје

6. АЛПОЈО - Охрид

7. Маркет ЛА НОИ, Орце Николов 204, Скопје

8. АМАРО Store, Аеродром, Скопје

9. АМАРО Store, Тафталиџе 2, Скопје

 

Скопје

* цените во малопродажба се на парче