Даура е

најнаградувано безглутенско пиво на светот. Лагер пиво од богатата палета на премиум пива на S.А. Damm пиварницата која е основана во 1876 година. Најпозната пивара во срцето на Барселона

и најстариот бренд во Шпанија

Оттогаш, Estrella Damm
подготвува пиво според

оригиналниот рецепт од 1876 година,

користејќи само јачменов слад,
ориз и хмељ.

100 % природни состојќи,

без адитиви и конзерванси.
Важните сегменти како ферментација и зреење на пивото бараат трпение. Затоа, нашето пиво го чуваме

една недела во садови за ферментација и две недели во садови за зреење.

На овој начин гарантираме совршен резултат.

Estrella Damm е пивото на Барселона.

Секое 4то пиво продадено во Шпанија е Estrella Damm. Официјално пиво на фудбалскиот

клуб Барселона.

Estrella Damm моментално е достапна во

98 земји.
Спонзор на Madrid Open.

6 од 10 пива продадени во Барселона се Естрела Дам.

Спонзор на Sónar -

најнапредниот фестивал за електронска музика и мултимедијална уметност.